fredag 15 maj 2020

Skräp in, skräp ut!

Jim Rohn var mannen som uttryckte de bevingade orden: "Stand guard at the port of your mind." Ett gott råd jag försöker följa. Men vad innebär det? 

Enkelt! 
Sila skitsnack, lögner och desinformation. Bygg dina åsikter och kunskap på fakta, sanning och logik i stället för lögner och lösa påståenden. Det gäller på alla plan. Även om din bästa vän påstår något så kan du behöva ifrågasätta det. Ge akt på grumliga formuleringar som;

- "Det vet ju alla!"
Eller... 
- "De säger det!"
Eller...
- "Man brukar göra på det viset..."

Här behöver du ställa frågan: vem är "Alla, Man och De???

Skitsnackare av olika slag, typ extrempolitiskt styrda personer eller vilka individer som helst med en illasinnad agenda jobbar så här. Det fungerar. Ibland häpnadsväckande lätt. Folk sväljer skräp utan att ifrågasätta...  lika lätt som man slukar vuxen-lek och fördumningsprogrammen på SVT varje kväll. Du vet vilka program jag menar!

Men, ok... låt den som är fri från skuld kasta första stenen... i ärlighetens namn trillar man själv i fällan ibland. Det kan skyllas på det hårda tryck vi alla utsätts för - dagligen. 

När lögner och snikna tillvägagångssätt upprepas inträder avtrubbningen. Den förstärks sedan på hat-plattformen Twitter eller motsvarande "jag har inget eget liv - Facebook." 

Att dagligen konsumera skräp på detta vis påverkar negativt. Man blir dum.

Värst är slaskjournalistiken från den motsättningssökande hatpressen. Dvs Expressen och Aftonbladet. Maken till skräp får man leta efter. Det räcker att läsa deras klick-kåta floskel rubriker för att känna illamående. 

Men, låt oss lova varandra att vara mer vaksamma från och med nu och avsluta där vi började, med visdomsorden: Stand guard at the port of your mind..  

... i annat fall blir det skräp in, skräp ut! 

Punkt.

Vi ses på www.stellanekman.nu 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar